Dierenasiel Kn-H - Welkom
Dierenasiel Kn-H - Contact
Dierenasiel Kn-H - Links
Dierenasiel Kn-H - In cijfers
Dierenasiel Kn-H - Wetgeving
Dierenasiel Kn-H - Ter adoptie
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 9
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 9
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 2
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 3
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 4
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 5
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 6
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 7
Dierenasiel Kn-H - Adoptienieuws 8
Dierenasiel Kn-H - Hoe kon je?

Dierenasiel

Knokke-Heist


We zijn een relatief klein asiel uitgebaat door Veolia in een contract met de gemeente Knokke-Heist, we vangen dieren op uit Knokke-Heist.


9/4/1990 gingen de deuren van het dierenasiel Knokke-Heist open. Gestart met 3 looprennen en 14 kleine hokken was er snel nood aan uitbreiding. Een kattenverblijf werd na 1 jaar aangebouwd, 2 jaar later werden er 6 looprennen bijgebouwd. Nog enkele jaren later werd er een afsluiting aan beide kanten van het asiel gemaakt zodat de honden twee loopweiden ter beschikking kregen. In 2002 werd het asiel grondig vernieuwd met een nieuwe vloer, tussenschotten in de looprennen zodat de honden hun buren niet meer kunnen zien wat minder ruzie en problemen tussen hen geeft en een volledig nieuw kattenverblijf met quarantaine. 2 jaar later werd een kattenren aangebouwd zodat nu ook de poezen naar buiten kunnen.


Er is plaats voor 22 honden en 30 katten. Voor de honden zijn er 9 grote rennen en 13 kleine hokken met binnen- en buitenruimte. Er zijn 2 speelweides. Voor de katten zijn er drie grote kamers met buitenren en 6 quarantainehokken.


We zoeken nieuwe baasjes voor dieren die door hun eigenaars afgestaan worden. Vondelingen vinden een tijdelijk onderkomen bij ons tot ze door hun eigenaar opgehaald worden. Gebeurt dit niet dan worden ze na een wettelijke periode van 15 dagen vrijgegeven voor adoptie.


Er is samenwerking met politie in geval van verwaarlozing of mishandeling.


Alle dieren worden nagekeken door één van onze zeven dierenartsen verbonden aan het asiel en worden gevaccineerd, ontwormd en de honden worden voorzien van een chip. De dierenarts komt wekelijks.


Wij streven er naar om voor alle dieren een nieuwe thuis te vinden. Bezoekers kunnen vrij rondlopen en de dieren bekijken. Op elk hok hangt info. De verzorgers nemen de tijd om kandidaatbaasjes grondig in te lichten en met raad bij te staan bij de adoptie van een nieuwe huisgenoot. Euthanasie gebeurt enkel met grondige reden: agressie of terminaal ziek waarbij het dier verder lijden bespaard wordt.