top of page
_D784791.jpg

Onze missie en visie

Gemeentelijk dierenasiel Knokke-Heist vangt sinds april 1990 honden, katten, konijnen en knaagdieren op. Dit in afwachting van hun match made in heaven of afhaling door hun eigenaar.

Ons goed opgeleid team geeft zich elke dag 100% om de aan ons toevertrouwde dieren te verzorgen, te evalueren, te socialiseren,... Wij streven ernaar dat de dieren zichzelf kunnen zijn, ze moeten niets en worden gerespecteerd in hun eigenheid. Dit nemen we ook mee in de adoptieprocedure, een gelukkig dier is een gelukkige adoptant.

 

Het welzijn van de dieren staat steeds voorop, de verblijven worden dagelijks schoongemaakt, honden worden 2x daags uitgelaten, katten hebben schuilplekjes, hoogtes,...

 

Wekelijks komt een dierenarts langs die de nieuwe dieren controleert en hen voorziet van vaccins en/of chip en indien nodig extra medische zorg.  

Er wordt geen euthanasie uitgevoerd tenzij dit onvermijdelijk nodig is wanneer bv het dier terminaal is met chronisch lijden of wanneer er gevaar is voor de maatschappij. Dit gebeurt steeds in overleg met het team en de dierenarts.

bottom of page